.st0{fill:#FFFFFF;}

3 Tips Om Snel Een Blog Te Schrijven 

Door  CopyHop Team

Wil je weten hoe je snel een blog schrijft?

Je boft:

Hier ontdek je 3 simpele tips om razendsnel een blog te schrijven.

Vooral #2 is essentieel om sneller te werken.

Snel Een Blog Schrijven

More...

#1: Neem Afscheid Van Deze Mythe

Als je sneller een blogpost wil schrijven, dan is het essentieel dat je afscheidt neemt van de multitask mythe.

En misschien denk je nu:

“Ja maar Thijmen, ik kan echt multitasken.”

Wanneer je dit denkt dan moet ik teleurstellen. Uit een onderzoek van de universiteit van Stanford blijkt dat multitasken allesbehalve effectief is.

Hier is wat de onderzoekers concludeerden:

AFBEELDING

Lang verhaal kort: De studenten die dachten dat ze goed waren in multitasken, presteerde slechter dan de niet-multitaskers.

Stop Met Zwemmen Tegen De Stroom In

Ik begrijp het. Veranderen is lastig. En natuurlijk is het niet leuk om compleet iets anders te doen dan dat je gewend bent.

Maar als je sneller wil bloggen, dan is het essentieel dat je stopt met multitasken.

Mocht het bovenstaande onderzoek nog niet duidelijk genoeg zijn, hier is een afbeelding die de werking van multitasken beter in kaart brengt:

AFBEELDING

Je ziet dat je vele malen langer bezig bent met een blogartikel wanneer je multitasket.

Bij de volgende tip gaan we het hebben over de verschillende componenten van een blogartikel schrijven. Hierdoor krijg je meer inzicht in de dingen die je wel en niet moet doen tijdens het schrijven. Ik stel voor dat we gelijk verder gaan:

#2: Hou Deze 5 Taken Uit Elkaar

Goed. Je weet nu waarom het niet slim is om te multitasken. En hoewel veel bloggers dit weten, toch zijn er veel woordkunstenaars die dit per ongeluk doen.

Hoe kan dit?

Er zit een onzichtbare lijn tussen de 5 taken die een blogger heeft.

De waarheid is dat veel bloggers zich niet bewust zijn van de 5 verschillende taken. Ze denken dat het schrijven van een blogartikel 1 volledige taak is.

Het stomme is dat de meeste bloggers hierdoor onbewust multitasken.

En zoals je inmiddels weet, multitasken is allesbehalve effectief.

Wat zijn de 5 taken die een blogger heeft?

Ik ben blij dat je het vraagt.

Om zo snel mogelijk een blogartikel te schrijven is het belangrijk om de volgende 5 werkzaamheden van elkaar te onderscheiden:

Taak #1: Plan

Je doet er slim aan om een contentplanning te maken. Dit is een lijst met artikelen die je in de komende x maanden publiceert. Dit creëert overzicht en zorgt ervoor dat je niet constant hoeft stil te staan bij een nieuw onderwerp voor een blogartikel.

Taak #2: Onderzoek

Doe al het onderzoek van een nieuw blogartikel vooraf. Ze je bevindingen in een tekstverwerker naar keuze. En zorg ervoor dat je tijdens het schrijven geen onderzoek meer hoeft te doen. Over schrijven gesproken...

Taak #3: Schrijven

Blokkeer alle afleidingen. Ruim je bureau op. Pak wat lekkers te drinken. Zet eventueel muziek op zonder vocals (klassiek doet het voor mij). Zet een timer, schrijf, schrijf, en schrijf. En stop pas wanneer de tijd om is. Negeer spelfouten. Negeer je gedachten die je vertellen dat je iets opnieuw moet schrijven. Doe simpelweg niks anders dan nieuwe woorden op papier zetten.

Taak #4: Nalezen/herschrijven

Nadat je een eerste versie hebt geschreven mag je het blogartikel nalezen/herschrijven. Het is het best om dit een dag of 2 te doen nadat je het artikel hebt geschreven. Door afstand te nemen is het makkelijker om de foutjes te herkennen. Daarnaast kan je er ook voor kiezen om dit proces uit te besteden.

Taak #5: Opmaak

Hoewel deze taak niet voor iedereen van toepassing is. Wanneer je een eigen blog hebt, en je wilt dat jouw artikelen hoog ranken in Google, dan doe je er slim aan om afbeeldingen aan je artikel toe te voegen. Ook dit is een taak op zichzelf. En ook deze taak kan je natuurlijk door iemand uit laten besteden.

Zo. Je weet nu wat de 5 taken zijn.

En wat het verschil tussen elke taak is.

Wanneer je deze taken uit elkaar houdt, en 1 voor 1 oppakt in een sprint (hier vertel ik je meer over bij tip #3), dan ineens schiet jouw productiviteit als een raket in de lucht.

#3: Neem Korte Sprints

Het klinkt misschien een beetje gek, maar uitstelgedrag is een luxe.

Iedereen heeft wel eens de magie van een deadline ondervonden. En desondanks dat deadlines onze productiviteit verhogen, er is bijna niemand die ze dagelijks toepast.

Wanneer jij sneller een blog wil schrijven, dan doe je er goed aan om deadlines te creëren.

Als je alle tijd hebt om een blogartikel te schrijven, dan duurt het een eeuwigheid voordat je het resultaat krijgt wat je wil.

En dit is waarom het concept van “sprinten” zo goed werkt.

Bij de vorige tip hadden we het over de 5 verschillende taken die komen kijken bij het creëren van blogartikel. Je doet er goed aan om deze taken in sprints op te pakken.

Wat Is Een Sprint? En Waarom Werkt Het Zo Goed?

Sprints zijn vooraf bepaalde tijdsblokken waarin je een taak uitvoert. Het lijkt een beetje op de pomodori techniek. Je focust je voor bijvoorbeeld 25 minuten op 1 taak, en dan neem je 5 minuten pauze. Dit herhaal je 4 maal, en dan heb je recht op een langere pauze.

Het geniale aan deze techniek is dat je jezelf rust geeft.

Je bent onproductief wanneer je 8 uur lang aan een gesloten achter de computer zit.

En daarnaast creëren deze sprints een deadline. Je bepaalt van te voor namelijk hoeveel sprints je nodig hebt om een taak te voltooien.

Stel dat je nu een multitasker bent, en je schrijft gemiddeld 200 woorden per uur. Met een beetje oefenen, en zonder te multitasken, kan je dit woordenaantal makkelijk verhogen naar 500 woorden per uur. Wanneer je een blogartikel van 1000 woorden wilt schrijven, dan plan je hier dus simpelweg 2 uur voor in. Zijn de 2 uur op? Dan is jouw tijd om.

Even tussen jou en mij:

De eerste keer dat je dit probeert is het lastig. De tweede en derde keer ook. Sterker nog, de eerste week is dit lastig.

Maar wanneer je doorzet, dan zul je vanzelf zien dat dit ervoor zorgt dat je sneller schrijft dan ooit. Het is vergelijkbaar met die ene keer toen je op de middelbare school zat en je huiswerk niet had gedaan. Op het laatste moment nam je een sprint. En je deed wat je moest doen binnen recordtijd.

CopyHop Team

Wij ondersteunen ondernemingen door toegang te geven tot de markt, communities en content marketing expertise. Missie: Samen bouwen we een gezonde, veilige en toekomstbestendige samenleving. Doe je mee? Neem contact op of bekijk de vacatures.


Mogelijk ook interessant:

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>