.st0{fill:#FFFFFF;}

Blog Laten Schrijven? 7 Dingen Waar Je Rekening Mee Moet Houden 

Door  CopyHop Team

Is een blog laten schrijven slim?

​Het korte antwoord:

Soms wel. Soms niet.

Wanneer het wel slim is?

Dat ontdek je in dit artikel aan de hand van 7 belangrijke inzichten.

Lees gauw verder...

Blog Laten Schrijven

More...

#1: Waarom Is Een Blog Belangrijk?

Grote kans dat je al weet waarom een blog belangrijk is, je bent immers op zoek naar advies om een blog te laten schrijven.

Waarom ik dit toch wil bespreken?

Simpel:

Ongeacht of een blog laten schrijven geschikt voor je is, een blog is simpele manier om meer klanten en cliënten te krijgen.

Een blog brengt veel voordelen met zich mee:

 • Je geeft waarde en wint vertrouwen
  Door middel van een blogartikel beantwoord je de vragen van je lezers. Wanneer jij jouw lezers echt helpt, dan win je hun vertrouwen voorgoed.
 • Je bezoekers blijven langer op je website
  Mensen die via Google iets zoeken die willen geholpen worden. Maar veel van hen zijn (nog) niet bereidt om gelijk een aankoop te doen. Wanneer jij alleen jouw producten en diensten aanbiedt, dan klikken de meeste bezoekers gelijk weg. Echter, geef je ze eerst gratis waarde door middel van een blogartikel? Dan blijven ze langer hangen. En nu converteer je meer bezoekers in klanten/cliënten.
 • Je krijgt nieuwe bezoekers via zoekmachines (en sociale media)
  Vraagje: Welke pagina’s verschijnen bijna altijd bovenaan in de zoekresultaten? En welke pagina’s worden het vaakst gedeeld op sociale media? Juist. Het zijn extreem waardevolle (of schokkende) blogartikelen. Ook jij kan hiervan profiteren. Door middel van waardevolle blogartikelen krijg je een stroom aan nieuwe bezoekers.

Wil je meer redenen waarom bloggen belangrijk is? Bekijk dan het onderstaande artikel:

#2: Let Op - Blogs Laten Schrijven Is NIET Voor Elke Ondernemer Geschikt

Goed. Je weet nu waarom bloggen belangrijk is, maar wat je nog niet weet is dat een blog laten schrijven niet voor iedereen geschikt is.

Net als bij alles in het leven:

Er kleven voor- en nadelen aan.

Weet je wat deze voor- en nadelen zijn?

Dan weet je of een blog laten schrijven voor jou geschikt is.

Dat gezegde hebbende, laten we gelijk beginnen met het rijtje voor- en nadelen:

#3: De Voordelen Van Zelf Je Blogs Schrijven

 • Je kent jouw markt binnenstebuiten
  Jij als ondernemer hebt unieke kennis over jouw markt. Je weet exact welke vragen jouw klanten/cliënten hebben. Je weet precies hoe je deze vragen het beste kan beantwoorden. En je vindt het leuk om jouw klanten/cliënten echt te helpen (althans dat ik hoop ik;). Jij hebt bijna alle tools in huis om ontzettend waardevolle blogartikelen te schrijven.
 • Je hebt een unieke stem en manier van denken
  Je bent al langere tijd actief binnen jouw markt. Je spreekt op een manier die aantrekkelijk is voor jouw klanten/cliënten. En jouw onderneming onderscheid zich omdat jij een unieke stem en manier van denken hebt. Kortom: Je maakt jouw blogs persoonlijk en aantrekkelijk wanneer je ze zelf schrijft.
 • Je oefent de belangrijkste vaardigheid binnen jouw bedrijf 
  Je weet dat effectief communiceren ervoor zorgt dat jouw onderneming groeit. Je weet ook dat je deze vaardigheid oefent door regelmatig te bloggen. Je wordt dus nog effectiever in het communiceren van jouw boodschap wanneer je de blogartikelen zelf schrijft.

Dit zijn de 3 belangrijkste voordelen, op naar de nadelen:

#4: De Nadelen Van Zelf Je Blogs Schrijven

 • Je moet teruggaan naar de basis
  Nogmaals: Je bent al voor langere tijd actief binnen jouw markt. Je hebt dus een expertise die de gemiddelde lezer nog niet heeft. Je moet je dus verplaatsen in de schoenen van jouw bezoekers, en dit is iets waar weinig ondernemers in slagen. Dit wordt ook wel de curse of knowledge genoemd.
 • Je moet veel tijd en energie investeren
  Je bent druk bezig met alle taken binnen jouw onderneming, en een nieuwe taak is hoogstwaarschijnlijk niet gewenst. Je wilt jouw to-do lijst korter maken, en niet langer. Je weet dat blogartikelen schrijven veel tijd en energie in beslag neemt, en dit is een nadeel.
 • Je moet je verdiepen in de magische wereld van bloggen
  Het is waar: Je kan goede teksten schrijven doordat je jouw markt kent. Maar je moet ook leren hoe je effectief blogt, en hier komt meer bij kijken dan je denkt. Zoekmachine optimalisatie. Blog planning. Enzovoort. Enzovoort. Je moet je in de basis van bloggen verdiepen, en ook dit kost veel tijd (en frustratie als je het niet leuk vindt om te doen).

Zo. Je weet nu wat de voor- en nadelen zijn van zelf blogartikelen schrijven.

Je bent goed op weg, maar we zijn nog lang niet klaar…

#5: De Voordelen Van Blogs Laten Schrijven

 • Je bespaard tijd en energie
  Je weet nu dat het schrijven van een blogartikel veel tijd beslag neemt. Je weet ook dat je veel vaardigheden moet leren zoals zoekmachine optimalisatie, etc. Ook dit neemt veel tijd en energie in beslag. Je hoeft dit natuurlijk niet te doen wanneer je blogs laat schrijven.
 • Je krijgt meer inkomsten via jouw blog
  Laat jij jouw auto opknappen door een loodgieter? Nee, natuurlijk niet. Bloggen is een vak apart. Je doet er je voordeel mee wanneer je dit uitbesteedt aan een expert. Misschien ben jij een uitzondering op deze regel, misschien schuilt er een blogtalent in je, maar dan alsnog moet je veel tijd en energie investeren. Kortom, blogs laten schrijven levert 9 van 10 keer meer geld op dan zelf blogartikelen schrijven.
 • Je kiest voor de lange termijn strategie met bloggen
  Je hebt hier een daar een gaatje vrij in jouw agenda. Jouw onderneming groeit, en daarmee ook jouw verantwoordelijkheden. Je kan nu hier en daar wat bloggen, maar op een gegeven moment wordt dit teveel. Wat doe je nu? Misschien geef je het bloggen op. Misschien ook niet. Hoe dan ook: Bloggen draait om consistentie. En wanneer je jouw blogs laat schrijven dan is het een stuk makkelijker om regelmatig een blogartikel te publiceren.

Voordat je uit enthousiasme opzoek gaat naar een tekstschrijver, zorg er allereerst voor dat je de nadelen onder de loep neemt...

#6: De Nadelen Van Blogs Laten Schrijven

 • Je moet jouw perfectionisme overwinnen
  Ben je niet perfectionistisch? Sla deze paragraaf over. Ben je wel perfectionistisch? Dan moet je jouw perfectionisme overwinnen. Je wilt voorkomen dat alle tekstschrijvers schreeuwend bij je wegrennen, en dit is exact wat er gebeurd wanneer je te veeleisend bent. Begrijp me niet verkeerd: Het is oké om veeleisend te zijn (mits je bereidt bent om hiervoor te betalen). Maar het is niet oké om veeleisend te zijn zonder dat je exact weet wat je wilt. Dit is wat perfectionisme vaak is: Je vindt iets niet goed genoeg, maar tegelijkertijd weet je ook niet wat “goed genoeg” is. Dit is een spel wat je nooit wint.
 • Je moet tijd investeren om een goede tekstschrijver te vinden
  Ja, je hebt tekstschrijvers die voor een paar cent per woord teksten schrijven. Sterker nog: Je hebt ze in overvloed. Het gros van hen studeert en heeft extra biercenten nodigen de overige groep heeft geen/weinig ervaring. Hoe dan ook: Je krijgt waarvoor je betaald. Je wilt natuurlijk kwalitatieve teksten. Maar goede tekstschrijvers zijn schaars. Je moet dus de benodigde tijd investeren om een goede tekstschrijver te vinden. Daarnaast doe je er slim aan om een goede band met hem op te bouwen, zodat je hier in de toekomst geen tijd aan besteed.
 • Jouw verwachtingen en wensen moeten glashelder op papier staan 
  Nee, een tekstschrijver is geen helderziende die exact weet wat je wilt. Je moet duidelijk aangeven wat je verwachtingen zijn. Je moet bereidt zijn om tijd te investeren zodat Meneer de tekstschrijver exact weet wat hij moet doen.

Nu heb je een realistisch beeld van wat je kan verwachten, en dat brengt ons bij...

​#7: De Beste Manier Om Je Blogs Te Laten Schrijven

Je hebt nu alle kennis in huis om een beslissing te maken:

Is blogs laten schrijven wel of niet geschikt voor jou?

Is jouw antwoord: het is (nog) niet geschikt?

Kijk dan of het op dit moment de tijd en moeite waard is om zelf je blogs te schrijven.

Is jouw antwoord: het is wel geschikt?

Goed. In dit geval krijg je de mogelijkheid om een GRATIS proefopdracht via deze website te plaatsen. Klik simpelweg op de onderstaande link voor alle informatie.

CopyHop Team

Wij ondersteunen ondernemingen door toegang te geven tot de markt, communities en content marketing expertise. Missie: Samen bouwen we een gezonde, veilige en toekomstbestendige samenleving. Doe je mee? Neem contact op of bekijk de vacatures.


Mogelijk ook interessant:

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>